100% Elektrisch rijden hoog op het programma bij ABN AMRO

De komende jaren zal ABN AMRO de stap ondernemen als Nederlandse grootbank om elektrisch rijden op te nemen in hun bedrijfsplan. Het ligt in de bedoeling om helemaal over te stappen op elektrisch rijden. Per juli 2019 zullen bijvoorbeeld al alleen maar elektrische leaseauto’s aan het personeel gegeven worden voor het uitvoeren van werkzaamheden. Per projectie moet op deze manier het hele leasewagenpark van ABN AMRO over 5 jaar geheel CO2 neutraal zijn.

ABN AMRO als voorbeeld

De uitstoot van CO2 is wereldwijd een probleem. Met de komst van de industriële revolutie zijn er veel machines en voertuigen bijgekomen. Dat heeft door de tijden heen gezorgd voor vernieling van het milieu. ABN AMRO wilt vanuit haar positie een bijdrage leveren aan het gezond maken van het milieu en treft dus maatregelen. Dat gaan ze doen op het gebied van vervoer.

Hoe gaat ABN AMRO op het gebied van vervoer voorbeeldig zijn? De ABN AMRO zal een policy invoeren om het onnodig gebruik van auto’s te beperken. De mensen die voor bankwerkzaamheden een auto nodig hebben zullen gebruik moeten maken van een leaseauto. Ook daar zullen er veranderingen zijn. Per juli 2019 zullen  bankpersoneel en eventueel contractors alleen nog kunnen kiezen uit volledig elektrische auto’s.

ABN AMRO levert een bijdrage aan terugdringen CO2-emissies

De ABN AMRO wilt met deze omschakeling een shift brengen op hun niveau. Deze manier van handelen kan een stevige bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Uit cijfers is gebleken in 2018 in totaal circa 67 miljoen kilometers zijn verreden met ongeveer 2000 lease voertuigen van de bank. Van dit aantal had ruim 95% een verbrandingsmotor. Er werd een CO2 uitstoot van ongeveer 11,1 kTon geregistreerd, welke het equivalent is van het energieverbruik van bijna 1400 normale huishoudens.

Maar de ABN AMRO doet veel meer. Collega’s worden geïnspireerd om bijvoorbeeld hun auto met verbrandingsmotor ook inruilen voor een auto die veel zuiniger is(elektrisch) of alterantieven die slimmer en schober zijn( openbaar vervoer). Daarnaast probeert ABN AMRO ook om collega’s te koppelen aan autodeelservice Amber of een andere private lease alternatief.

 

3.9/10 - (16 stemmen)