35.000 Zonnepanelen is het doel van Zon Offensief Zeeland tegen 2020

Zeeland zal de komende jaren flink panelen plaatsen om een gesteld doel te behalen. Via energiecoöperatie Zeeuwind wilt het Zon Offensief Zeeland ruim 35.000 panelen plaatsen in de provincie. Tot nog toe heeft de coöperatie ongeveer 2.000 panelen weten te plaatsen op onder meer daken van bedrijven. Daarnaast zorgen zij voor onderhoud voor de duur van vijftien jaar.

Men heeft op schema om in  2019 nog eens 18.000 panelen te laten plaatsen. Door deze onderneming zullen er aan het eind van dat jaar in totaal 20.000 zonnepanelen op verschillende locaties liggen. De in 2018 geplaatste panelen liggen op terreinen en daken van onder andere aannemers, transporteurs, bakkers en vastgoedeigenaren.

Zonnepanelen aanschaffen met gebruik van subsidie

In 2019 zullen de bedrijven die panelen plaatsen mogen gebruikmaken van de SDE+ regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland(RVO). In de maand oktober heeft Zeeuwind voor ongeveer 25 andere bedrijven deze subsidie mogen aanvragen. Wordt de subsidie goedgekeurd, dan komen er bij deze bedrijven ongeveer 15,000 panelen geplaatst in 2020.

Panelen produceren 15 jaar lang

Gedurende 15 jaren kunnen dakeigenaren  vijftien jaren lang stroom afnemen van zonnepanelen op eigen dak. Het onderhoud ligt dan gedurende die periode dan onder Zeeuwind. Bij een overschot aan energie welke wordt opgewekt door de panelen vindt er teruglevering plaats aan het energienet. De dakeigenaar mag na de periode van vijftien jaar partnerschap zich eigenaar noemen van de zonnepanelen. Het is dus een zeer aanlokkelijke aanbod voor de dakeigenaren.

Project Scaldia

Er is naast het zonne-offensief ook nog een ander groot project opgezet in de provincie. Dat is het Scaldia project waar er ongeveer 140.000 zonnepanelen komen te liggen. De locaties zijn Vlissingen en Borssele. De investering in het Scaldia project is ongeveer €40 miljoen. Dit wordt ook  meteen het grootste zonnepark in Nederland na het afronden van de bouw. Er is reeds een aanvang gemaakt met die werkzaamheden eerder dit jaar.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen

4/10 - (2 stemmen)