ACM schrijft Robin Energie verlaagde boete aan

Robin Energie is failliet verklaard, maar dan nog hebben ze een boete te betalen. Dat maakt de zaken iets gecompliceerder. De Autoriteit & Markt(ACM) heeft initieel een boete groot € 250.000 toegekend aan Robin Energie. Dit vanwege het niet nakomen van gemaakte afspraken. De boete is gelukkigerwijs door de ACM verlaagd naar een milder bedrag. Nu moet Robin Energie een boete van € 75.000 ophoesten. Hoe is dat mogelijk? De boete is voor het faillisement van Robin Energie aangevraagd. Helaas kwam deze energieleverancier in moeilijk vaarwater terecht. De ACM heeft de situatie onderzocht en op basis daarvan dus het besluit genomen om de boete te verlagen. De financiële situatie van Robin Energie laat het niet toe  om de originele boete te betalen. Verder geeft de ACM aan de boete te innen indien dat niet ten koste gaat van andere schuldeisers( onder andere consumenten).

Eindafrekeningen te laat verzonden

Robin Energie is in de problemem geraakt, omdat ze hun plichten naar de consumenten toe vaker hebben laten liggen. Consumenten die zijn overgestapt van Robin Energie naar een andere energieleverancier ontvingen vaker veels te laat hun eindafrekeningen. Volgens gemaakte afspraken moet dat binnen een periode van zes weken geschieden. Het doel van deze eindafrekening is dat consumenten weten wat hun energiekozten zijn en op basis daarvan een goede vergelijking kunnen maken. Precies daar heeft Robin Energie steken laten vallen. Het is zo dat Robin Energie in 2017 bijvoorbeeld ruim 80% van de eindafrekeingen te laat heeft verzonden. Daarvan hebben ze maar liefst 37% van de eindafrekeningen pas na 12 weken verstuurd. De ACM heeft Robin Energie eerst gewezen op hun laksheid. Toen er geen verandering kwam in de situatie werden er dan sancties toegepast.

WoonEnergie neemt Robin Energie- klanten over

WoonEnergie, een dochterondernemening van Eneco, neemt het klantenbestand van Robin Energie over. Deze zullen dus voor de levering van stroom en gas overnemen. De klant heeft in dit geval niet veel keus. Het is of blijven bij WoonEnergie of overstappen naar een andere energieleverancier indien mogelijk. De praktijk wijst uit dat de klanten in het geval van een faillementsaanvraag van hun energieleverancier het voorschotbedrag kwijt raken. Het beste is om na de afkoelperiode van het faillesement over te stappen.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen

 

4.6/10 - (13 stemmen)