Bespaar ook tijdens de zomer op energiekosten

Het is zomer, meer zonlicht en meer tijd wordt buiten doorgebracht. Heerlijk om te genieten van de frisse lucht en langere dagen. Vakanties & Reizen staan hoog op het programma. Anderen kiezen er echter voor om thuis te blijven en lekker te genieten van de rust. Echter is het dan soms te warm, de airco aangedaan en spelen de kinderen games om zichzelf bezig te houden. Al met al wordt er dan meer stroom verbruikt. EnergieVeiling.com  heeft een paar bespaartips voor u om de energierekening in toom te houden.

Bespaartips voor gebruik in de Zomer

Het is soms moeilijk om de energiekosten tijdens de winter in toom te houden. Daarom heeft EnergieVeiling gemeend om u een paar tips mee te geven om hier ook te besparen. Hanteer de onderstaande tips en bespaar ook op energiekosten:

  1. Hang de was buiten – Het is buiten warmer en er is veel meer zon dan tijdens de andere seizoenen.  Af en toe ook nog een lekker briesje erbij. Heel ideaal om de was dus buiten te hangen. Minder gebruik van de droger zal aarddig schelen aan het eind van de maand op uw energiefactuur. De zon en wind zij  de perfecte vervangers van de droger. Ook is het aan te raden om pas een was te draaien als u een bepaalde hoeveelheid aan kleding heeft.
  2. Ontdooi uw Koelkast en Vriezer – Gaat u voor een paar dagen weg? grijp die kans dan aan om gelijk uw koelkast of vriezer te ontdoen van de dikke lagen ijs. Hoe dikker het ijs, hoe harder uw vriezer of koelkast moet werken. Automatisch wordt er dan veel stroom verbruikt in dat geval. Doe uw koelkast of vriezer uit en laat het ontdooien. Laat de deur voor de zekerheid open om schimmelvorming te voorkomen.
  3. Haal stekkers uit het stopcontact – Stekkers van apparaten haalt u liever uit het stopcontact, vooral als u voor langere periode niet thuis bent. Door deze handeling bespaart u energie. De apparaten zijn weliswaar niet aan, maar trekken wel stroom. Lampen kunnen ook aan en uit geschakeld worden met behulp van een tijdschakelaar.
  4. Minder gebruik van de airco – De hitte golf zal dit jaar ook niet ontbreken. De temperatuur kan heel hoog oplopen en dan zoekt men wel een koele ruimte op. De airco zorgt voor de koude lucht, echter stijgen de energiekosten ook aardig mee. Gebruik de airco dan anders. Doe het aan en houdt het zo totdat alle hete lucht is verkoeld. Doe vervolgens de ventilator aan en laat die de lucht dan verder koel houden. In de avond uren kunt de ramen en deuren open doen om de koude lucht binnen te laten.

Simpele tips doen u heel veel besparen

Deze tips zijn bedoeld om u te helpen besparen, maar er zullen er zeker meer zijn. U heeft misschien ook een paar tips ontdekt die u helpen besparen op energiekosten. Deel het dan met uw naasten en vrienden. Iedereen bespaart zo op energiekosten en is er verder ook nog voldoende duurzame energie over voor gebruik.