Besparen op energiekosten in de Herfst

Na de warme Zomer dient de Herfst zich aan. Het weer kent nog wat warme dagen, maar de kou zal zich steeds beter laten merken. Als gevolg daarvan zullen mensen zich steeds meer binnenshuis vertoeven. De verwarming gaat automatisch meer en en stijgen de energiekosten dus ook weer. Weer extra letten op de kosten dus. Gelukkig valt er altijd te besparen op energiekosten. Hier een paar tips om de energiekosten een beetje te beperken. 

Deze tips zijn praktische tips bedoeld om u een idee te geven van hoe u kunt besparen. Natuurlijk zijn er tal van tips die onder andere omstandigheden zullen werken. Voor de Herfst zullen de onderstaande tips goed werken:

  • Toevoer tot ruimte(s) beperken- U kunt niet overal van het huis tegelijkertijd. Het is handig om enkel de ruimte extra te verwarmen waar u zich op dat moment zal bevinden. Doorgaans is het ideaal om een temperatuur van 20 graden aan te houden. Voor de resterende ruimtes kunt u de temperatuur stellen op ongeveer 15/16 graden. Gaat u van huis? Laat dan het heel huis verwarmen tot 15/16 graden. Door te spelen met de temperatuur bespaart u al gauw tientallen euro’s.
  • Huis laten ventileren- Vocht en schimmles kunnen maken dat het lastiger is om het huis te verwarmen. Daarom is het aan te raden dat u het huis goed laat ventileren. Het huis krijgt meer droge lucht binnen en zal dan makkelijker verwarmd kunnen worden. Minder betalen aan stookkosten. Ook voorkomt u verontreiniging door een slechte gasverbranding ( koolstofmonoxidevergiftiging).
  • Ontluchten van uw Radiator- Elk apparaat heeft onderhoud nodig. Alles thuis moet u dus regelmatig laten natrekken. Zo ook uw radiator. Geeft het minder warmte dan normaal? En hoort u ook nog een tikkend of borrelend geluid? dan wordt het tijd om uw radiator te ontluchten. U doet de thermostaat uit en zet tijdelijk het ontluchtingsventiel open. Wanneer u merkt dat er water uit de radiatot komt is alle lucht er dus uit. Gelijk het ventiel afsluiten. Dit roces toepassen op alle radiatoren in huis. Met deze handeling zult u een verandering merken aan de verwarming en ook minder getik/ borrelen horen.
  • Extra zeker met Radiatorfolie- De radiatoren worden het meest langs muren gemonteerd. Deze muren zijn in de meeste gevallen direct weer gekoppeld aan een buitenmuur. Aan de voorkant van de muur komt er warmte binnen via de radiator. Echter verdwijnt een groot deel van deze verkregen warmte weer in de muren. Doodzonde natuurlijk. Er is gelukkig wel een simpele manier om dit alles op te vangen. Het heet: radiatorfolie. Plaast de folie achter de radiator en laat de warmte reflecteren naar de ruimte waar die behoort te zijn(90%). Een investering van rond de € 10,- en u bespaart zo tientallen euro’s.
  • Overstappen naar een goedkopere energieleverancier- U kunt ook flink besparen door over te stappen naar een voordeligere energieleverancier. Soms zit u jaren vast aan een energiebedrijf die u een standaard contract aanbiedt keer op keer. Dat terwijl uw situatie intussen is veranderd of de prijzen elders veel beter meevallen. Het is dan aan te raden om energie te vergelijken. Bekijk de beschikbare energie aanbiedingen en kies er eentje uit die aansluit op uw behoeften.

EnergieVeiling.com helpt u graag op weg als het gaat om het besparen op energiekosten. Er staat een hele vergelijker van energie ter uwer dienst. Maak er bebruik van en bespaar!