Duurzaamste schakelstation Nederland volgend jaar een feit

Huisman Etech Experts en Netbeheerder Liander hebben een heel mooi contract getekend. Ze gaan namelijk de samen de bouw van het duurzaamste schakelstation van Nederland op zich nemen. De locatie waar het station moet komen te staan is Groenlo en men heeft een periode van een jaar geprojecteerd voor de bouw. 

Toekomstperspectieven positief door bouw schakelstaion

De energievoorziening gaat een flinke boost krijgen met de bouw van dit nieuwe schakelstation. Men werkt met de bouw een beetje toekomstgericht als het gaat om de energievoorziening bestemd voor de regio. Het nieuwe station zal worden ingezet om onder andere de duurzaamheid en circulariteit de focus gelegd worden. Er zal bijvoorbeeld gewerkt worden met hergebruikte materialen, zal men doen aan energiebesparing en ook CO2-reductie. Deze elementen heeft men samengevoegd om te kijken hoe deze het best samen zullen gaan. Daarom hebben de verantwoordelijken ook aangegeven dat dit meer een pilotproject is ter toetsing. Het project zit na het tekenen van het contract dus nu in volgende fase. Het detailontwerp wordt ter hand genomen en de bouwvergunning zal worden aangevraagd. Men heeft maart 2019 geprikt om een aanvang te maken en tegen eind van dat jaar moet de oplevering van het station een feit zijn.

Circulariteit belangrijk voor duurzaam leven

Een duurzame samenleving zal profiteren van circulariteit. Alliander heeft met het project Groenlo een stap gezit in de richting van verdere verduurzaming van hun eigen bedrijfsvoering. Het streven is om in 2023 geheel klimaatneutraal te zijn. Er wordt gewerkt volgens een bepaald plan waarbij reeds twee hoofdlocaties herontwikkeld zijn op een duurzame manier. Daarnaast werkt men samen met leveranciers aan de verbetering van de circulariteit. U kunt daarbij denken aan de verdere ontwikkeling van slimme meters , elektriciteitskabels en ook nog transformatoren.

Al deze ontwikkelingen zorgen voor een stukje ontwikkeling als het gaat om de verduurzaming van Nederland. Als meerdere organisaties en bedrijven  vanuit hun optiek de zaak aanpakken zal de energietransitie een heel vlot verloop hebben. Echter zijn we nog niet zo ver, maar er is goede hoop.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen