Eneco garandeert forse daling energienota

De winter was lang niet zo fors als men had geanticipeerd. Mede daardoor is er een verandering gekomen voor wat de gasprijzen betreft. Deze zijn namelijk onverwacht fors gaan dalen. Klanten die Eneco als energieleverancier hebben gaan zeker minder betalen op jaarbasis. Deze meevaller van het seizoen heeft ervoor gezorgd dat Eneco klanten gemiddeld €133,- tot €164,- kunnen besparen op gas. Eneco komt hun klanten echt wel tegemoet, dit in tegenstelling tot Essent die de prijzen op een niveau houdt en Nuon Vattenfall die nog geen prijzen heeft geplaatst.

Energienota afgelopen halfjaar fors omhoog

Het afgelopen jaar was er veel te doen rondom de stijging op van de gemidddelde energienota. Zelfs de politiek heeft daar flink op ingespeeld en verschillende discussies gevoerd. Per slot van rekening hebben de huishoudens hun maandelijkse voorschot per januari zien stijgen met meerdere tientjes. De consument is dus weer terecht aan het verkeerd eind.

Bijstelling prijzen door Eneco

Klanten die van Eneco  gas afnemen zullen hun budget weer eens een beetje zien groeien. Per 1 juli verlaagt Eneco namelijk de tarieven voor gas en stroom. Gas gaat met maar liefst 9 cent per kubieke meter omlaag en stroom gaat met iets meer dan 2  cent per kilowattuur omlaag in prijs. Bij het verbruik zult u dan een verlichting merken op uw nota. Aan de andere kant wordt u toch wel weer geconfronteerd met een andere stijging. Het vastrecht voor zowel gas als stroom zal met ongeveer €2,- per maand de lucht in gaan.

Prijzen op de energiemarkt volop in beweging

De energiemarkt bruist sedert januari van bedrijvigheid. Met name de prijzen zijn regelmatig in beweging.  Prijzen worden samengesteld op basis van diverse factoren. Al met al is het samenstellen van energietarieven een complex proces. Tijdens dit proces wordt de energieprijs wel degelijk voor een groot deel beïnvloed door de aangegeven prijs van CO2-emissierechten. Deze laatst genoemde prijzen zijn de afgelopen maanden namelijk gestegen. Daarnaast is een andere factor die zwaar weegt de oplopende spanningen tussen de USA en Iran. Door deze spanningen worden de olieprijzen en algemene energieprijzen opgedreven. Dan is er aan de andere kant ook weer een meevaller dat zorgt voor de verlaging van energieprijzen. Dat is een effect van de handelsoorlog tussen de USA en China.

Vergelijk energie en bespaar op energiekosten

Het vergelijken van energie brengt zekere voordelen met zich mee. Nu merkt u zelf wel dat het overstappen naar Eneco mogelijk een mooi voordeel met zich meebrengt. Bekijk de Eneco energie aanbiedingen en vergelijk het met uw huidig energiecontract. Komt u voordeliger uit? Dan mag u gerust overstappen. Zoniet kunt u rustig de andere aanbiedingen doorzoeken en kiezen wanneer het u schikt om over te stappen.