‘Energiebesparen Doe je Nu’ campagne gelanceerd door de Overheid

De bewustwording omtrent zaken wordt beter als de beoogde doelgroep voldoende informatie heeft over het onderwerp. Hoe meer informatie u verstrekt, des te meer aandacht men zal vestigen op het onderwerp. Precies dat effect wilt de overheid hebben op de burgers als het gaat om het verduurzamen en energiezuinig maken van hun woningen. Daarom starten ze per 4 november met de landelijke publiekscampagne ‘Energie Besparen Doe je Nu’. Deze campagne moet uiteindelijk meer duurzame en energiezuinig woningen opleveren. tenminste volgens de initiatiefnemer, de Rijksoverheid.

Opwarmen van de aarde blijft een zorgpunt

De verwarming van de aarde wacht niet op toekomstige aanpassingen. Het zal onverkort doorgaan als de mensheid er niets aan doet. Er moet dus actie ondernomen worden om de uitstoot van CO2 snel omlaag te brengen. Deze uitstoot moet in 2050 naar een nul zijn gebracht. Daarmede ook de CO2 uitstoot door energieverbruik thuis bij u. Om de uitstoot van CO2 thuis bij u te elimineren kunt u bepaalde zaken in orde laten maken. Bijvoorbeeld door uw huis goed te laten isoleren of een duurzaam alterrnatief voor aardgas te gebruiken.

Op de website van de Rijksoverheid is alles voor u op een rijtje gezet qua mogelijkheden om uw huis ‘groen’ te krijgen. E zijn tal van opties zichtbaar voor de burgerij( het huis). Daarnaast is er ook af te lezen voor welke subsidie u in aanmerking kan komen en met welke adviseurs/bedrijven u in contact mag treden.

Mediavriendelijke campagene ter verduurzaming

Ook heeft de Rijksoverheid alles in plaats gezet voor bedrijven die wensen te participeren aan de campagne. Ze kunnen als het ware meeprofiteren. Bijvoorbeeld door de TV-spots of door de toolkit aan te vragen welke voorzien is van het logo, poster( met mogelijkheid om eigen tekst in te zetten), uitzendschema en ook TV-fimpjes. Deze campagne duurt tot 2 december en zal zeker op de voet gevolgd worden door EnergieVeiling.com.

EnergieVeiling, voor Maximaal besparen

 

4.2/10 - (2 stemmen)