Energiebesparings-Tips voor in de Lente

De zon laat weer extra van zich zien en de temperatuur is milder aan het worden. De Lente is aangebroken.Het huis kan langer open en de gordijnen mogen ook een beetje meer open. De VERWARMING kunt u zelfs een graad of twee minder bijstellen. Heerlijk en fris! Door het bijstellen van de verwarming bent u al aan het besparen (onbewust) en dat gaat u merken aan uw energiefactuur. Maar de besparing kan nog hoger liggen als u tips gebruikt die samen gaan met de lente.

Besparen ook in de Lente een mogelijkheid

Het besparen op energiekosten kan vrijwel het geheel jaar door. U moet gewoon een beetje creativiteit aan de dag kunnen leggen. Deze tips zullen u een eindje op weg helpen en misschien ontdekt u gaande weg zelfs ook een paar zinvolle en effectieve tips.

Bespaar tips voor in de Lente zijn onder andere:

  1. Laat de zon binnen- Tijdens de winter gaat het huis zelden of nooit helemaal open. De gordijnen vaak ook niet. de verwarming staat nagenoeg permanent aan en ook de verlichting. Met het aanbreken van de lente veranderd dat. Het klimaat is veel milder en de zon biedt veel meer verlichting. Het huis kan meer open en de gordijnen ook. Besparen op verwarming en verlichting in dit geval.
  2. De was buiten hangen- Kleren drogen buiten tijdens de winter is onmogelijk. Vandaar dat haast elk huishouden een droger heeft. Deze machines zijn echter enorme energievreters en uw rekening zal er zeker onder geleden hebben. Met het aanbreken van de lente mag de was weer buiten gehangen worden. lekker laten drogen door de wind en de hitte.
  3. Alles schoonmaken en ontdoen van stof- De grote schoonmaak hoort bij de lente. Alle ramen deuren en ruimten open, de schoonmaak mag eindelijk beginnen. De afgelopen maanden is het waarschijnlijk niet goed mogelijk geweest om de grote schoonmaak in huis te doen. Stof is gaan zitten op de lampen en apparaten. Bepaalde apparaten kunnen door het “vreten” van stof veel meer stroom verbruiken dan normaal. De computers en koelkasten staan daar bekend om. Deze zullen na de grote schoonmaak weer draaien op hun normale stand en dat betekent een daling van het verbruik/kosten.
  4. S’nachts uw mobieltje NIET opladen- Het opladen van mobieltjes gebeurd vaak genoeg tijdens de nachtelijke uren. Men slaapt en plaatst hun mobiel om op te laden. Dat vreet ook aardig wat energie op. Een mobiel heeft een paar uur nodig om op te laden, maar geen acht. Bovendien laadt het veel sneller op als het uit is. Doe het dan iets eerder, u kunt het dan voor het slapen gaan ontkoppelen. **Het landurig opladen beschadigd ook de accu van uw mobiel.

Dit zijn enkele snelle tips die u goed op weg kunnen helpen met het besparen. Uw energiefactuur zal zeker omlaag gaan.

Vergelijken ook een belangrijke bespaarmethode

Deze tips en andere helpen u alvast een handje om te besparen. Wat het helemaal compleet kan maken is wanneer u dat doet in combinatie met energie vergelijken. U zal op deze manier wel honderden euro’s aan besparingen kunnen doen. Probeer het eens! Merkt u dat u teveel betaalt aan uw huidige energieleverancier? Vergelijk dan en stap over naar een voordeligere.

5/10 - (1 stemmen)