EV-batterij met 1000 km bereik wordt gebouwd door Innolith

Hoe leuk zou het niet zijn om op één batterijlading ruim 1000 km af te leggen met de auto? Dat klinkt bijna te futurisch, te mooi om waar te zijn. Maar het is volgens een bedrijf wel realiseerbaar. Innolith, een Zwitsers start-up bedrijf claimt de batterij wel te kunnen ontwikkelen die voor deze doorbraak kan zorgen.

Energy Battery

Innolith zal de batterij, de simpele naam Energy Battery geven. Het moet mogelijk zijn voor een elektrische auto om meer dan 1000 kilometer af te leggen op kracht van de batterij. En dat is niet het enige! De fabrikant van de batterij geeft aan dat tijdens het fabricageproces er geen zeldzame materialen gebruikt kunnen worden. Het gebruik van zeldzame materialen zorgt voor de hoge fabricage kosten.

Kosten aanschaf metalen hoog

De lithium-ion batterijen die zitten in de huidige elektrische auto’s hebben als bestanddelen kobalt en lithium (zeer belangrijk). Panasonic is batterijproducent en heeft zelf een batterij ontwikkelt waar er geen kobalt in voorkomt. Het doel is om de voortgang van de batterijproductie te garanderen bij prijsstijgingen van kobalt of een eventuele uitputting van het edelmetaal.

Vermogen van 1000 wattuur

Innolith garandeert dat hun batterij een vermogen zal kunnen dragen van 1000 kilowattuur per kilo. Dat is veel meer in vergelijking met het model welke Tesla ( model 3) op de markt heeft gebracht. De accu’s van Tesla dragen een vermogen van ruim 250 wattuur per kilo.

Brandwerende elektrolyt verwerkt in batterij

De batterij van Innolith zal gemaakt worden met een type niet- brandbare elektrolyt. Tot heden worden er lithium batterijen geproduceerd met een elektrolyt die wel brandbaar is. Deze brandbare batterijen komen dan in de elektrische auto’s te zitten. Innolith geeft aan dat de fabrikanten deels nog beperkty worden mede door de brandbaarheid van de batterijen.

Beperkingen zorgen voor het dwarbomen van de EV-revolutie. Het gaat bij de klant om het gebruik van een betaalbare auto die naast een adequate actieradius niet in brand zal vliegen.

Drie jaren verwijderd

Duitsland zal de eerste productieplaats worden van deze batterrij. Innolith zal daarbij samenwerken met grote automerken en andere grotere batterijleveranciers. De Energy Battery zal ongeveer drie jaren in beslag nemen om volledig functioneel te zijn.

Patenten Energy Battery aangevraagd

Op de Energy Battery zijn er door Innolith verscheidene pateneten aangevraagd. Ook wordt er over de chemische samenstelling van de batterij helemaal niets prijs gegeven. Het is dus een heel goed bewaard project. Bij de afgifte van een productieliecenties zal Innolith zelf zorgdragen voor de bevoorrading van de chemische materialen. Op deze manier blijft het intellectuele eigendom van het bedrijf dus ook beschermd.

Indien het Innolith lukt om de batterij succesvol te produceren zal dit dus baanbrekend en tegelijkertijd ook voordelig zijn. Daarom probeert het bedrijf alles goed te onderzoeken en op te zetten. De EV-revolutie zal dan dus eindelijk volledig van de grond komen. De elektrische auto zal een ‘next generation’ situatie doormaken wanneer deze batterijen dus gebruikt zullen worden.

 

4/10 - (14 stemmen)