Gratis data over actuele stroomonderbrekingen beschikbaar door nieuwe dienst

Nederland zal door de drie grootste netbeheerders van Nederland, Stedin inbegrepen, voorzien worden van een nieuwe dienst die een actueel inzicht zal geven in de energieonderbrekingen. Dit platform daargt de naam: energieonderbrekingen.nl en geeft dus een overzicht van alle storingen verbonden aan de netbeheerders die meedoen.

Doel van de dienst

Deze dienst is speciaal ontwikkeld om bedrijven die afhankelijk zijn van energie voor het leveren van hun producten en diensten sneller te verwittigen bij actuele storingen. Bedrijven die bij stroomonderbrekingen last ondervinden worden vaak genoeg plat gebeld door hun klanten die informatie willen inwinnen. Bijvoorbeeld kabelbedrijven en telecombedrijven hebben zwaar te verduren bij stroomonderbrekingen. Daar brengt deze nieuwe service verandering in. Bedrijven kunnen via deze dienst dan de oorzaak van het uitvallen direct kenbaar maken aan het publiek en hoeven geen monteur op af te sturen.

Bundeling van actoren maakt mooie app

Dit nieuwe platform is ontwikkelt door Enexis Netbeheer, Liander en Stedin, die samen met TNO en YAZULA (app-ontwikkelaar). In deze app worden de actuele gegevens aangaande gas-en stroomstoringenvan eerder genoemde netbeheerders opgenomen en verwerkt. Deze app is gratis in gebruik. Door de bundeling van deze netbeheerders wordt aldus 90 % van het Nederlandse energienet ontsloten. Daarnaast heeft Yazula ook data uit de dienst beschikbaar gemaakt in zijn omgevingsapp. Overheden gebruiken deze app om bijvoorbeeld ook berichten over eventuele calamiteiten en waarschuwingen te delen in bepaalde gebieden.

Deze app kan dus voor veel meer gebruikt worden. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om naast storingen ook geplande onderbrekingen te listen. Liander en Stedin zullen dit systeem goed gebruiken om hun vooraf geplande onderbrekingen bekend te maken. De technici kunnen dan tijdens deze geplande onderbrekingen veilig werkzaamheden kunnen vervullen. Ook Enexis Netbeheer zal op een later tijdstip haar geplande onderbrekingen toevoegen. Tot slot is men ook in gesprek met de branchevereniging Netbeheer Nederland (NBNL) om op termijn de overige netbeheerders toegang te geven tot het platform.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen

 

5/10 - (1 stemmen)