‘Gratis warm water’ in huis met nieuwe Panasonic boiler

Het is goed als bedrijven komen met innovatieve oplossingen betreffende bepaalde vraagstukken. En als deze innovatieve oplossingen ook nog een handje meehelpen aan de energietransitie is het helemaal perfect. In dat kader introduceert Panasonic de PRO-HT Tank. Deze is een nieuwe serie van boilers die gebruikt kan worden voor onder andere toepassingen van commerciële aard.

Waaruit bestaat deze serie? Deze serie bestaat uit 2 varianten namelijk:

  1. De PRO-HT Tank DHW met warmteterugwinsysteem- Dit model kan in combinatie met de ECO3-pijpsunits warm water produceren zonder gebruik van een booster warm water produceren;
  2. Pro -HT Tank 2- Dit model is in staat om zowel warm als koud water te produceren.

Pro-HT Tank DHW in verschillende capaciteiten

Om een zo goed moegelijke spreiding van dit product te hebben heeft Panasonic besloten om dit in verschillende capaciteiten uit te brengen. Deze serie verschijnt in de volgende capaciteiten: 200, 500 en 1000 liter. Onder serienummers vindt u ze als volgt: PAW-VP 200/PAW-VP 500/PAW-VP 1000LDHW. Elk van deze modellen komt met andere features. De PAW-VP 1000LDHW komt bijvoorbeeld uitgerust met een warmteterugwinsysteem waarbij er wordt bespaart op operationele kosten en energieverbruik. En als toevoeging kan dit model met ECOi3-pijps units ook nog gratis warm water produceren. Deze boiler kan warm water produceren die een temperatuur van maximaal 65ºC kan bereiken.

Warmtewinsysteem van Panasonic

Panasonic wilt met dit warmtewinsysteem tonen dat er een slimme manier is om kostenbesparingen voor commerciële gebruikers te realiseren. Het inlaat- en uitlaatkanaal zijn bijvoorbeeld slechts 0,1 mm van elkaar geplaatst, wat het warmteverlies helpt terugbrengen naar een minimum. Ook is er een optie om de R32 of ECOi 2-pijps units te verbinden met de boilers, waarbij water dan verwarmd kan worden tot een maximum van 75º C. Het mooie van dit alles is dat het compleet systeem gerekend mag worden energie-efficiëntieklasse A+.

Dit soort van initaitieven zullen zeker een goede impact hebben op de energietransitie. Hoe meer apparaten zoals deze worden geproduceerd, des te goedkoper het zal worden om ze aan te schaffen. Ook kan de eindgebruiker rekenen op vermindering van de energiekosten.