Greenchoice & Jedlix gaan voor verdere verduurzaming mobiliteit

Jedlix en Greenchoice gaan de markt veranderen met een uniek product. Wat denkt u ervan om uw elektrische auto via een app op te laden? Precies! Lijkt een zeer  futuristische vertoning, maar precies dat gaat binnenkort gebeuren. Klanten van Greenchoice kunnen met het pilotproject van Jedlix kennis maken met deze mogelijkheid. Simpelweg uw elektrische auto opladen via een app met een intelligent laadplan.

Wat zal dit beteken voor de gebruiker? De gebruiker van deze app zal zeker een vermindering van de energiekosten merken en ook een bijdrage leveren aan een stabiel/duurzaam energienetwerk.

Slim opladen voor verduurzaming mobilieit

Honderden klanten zullen de komende maanden van Greenchoice de unieke kans krijgen om hun elektrische auto  ‘Slim’ op te laden. Jedlix heeft eeen app ontwikkelt en Greenchoice mag dus gebruik van maken als pilot.

Hoe werkt het precies? Deze app zal in staat zijn om voor iedere gebruiker een optimale laadplan te maken. daarbij worden natuurlijk de wensen van de klant, de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk én ook de de prijs van energie. Na de verkregen informatie stuurt de app de autobatterij slim aan.

De elektrische auto zal bij het ‘Slim’ opladen gebruik (optimaal)maken van de te verwachten dalen en pieken in de vraag naar stroom. Dreigt er een tekort te zijn aan stroom op het stroomnet? Dan stopt de app het laden. Is er een overschot door actievere winden( optimaal draaiende windturbines)?  Dan start het laden automatisch op. Met deze app wordt er dus in principe opgeladen wanneer de prijs van stroom het voordeligst is voor u. Dit is een baanbrekende ontwikkeling die de markt zeker zal ‘boosten’.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen

5/10 - (1 stemmen)