Nieuw energie overstaprecord is gevestigd

Overstappen bereikt steeds nieuwere hoogten. De afgelopen periode is maar liefst een op de vijf huishoudens overgestapt van energiebedrijf. Ongeveer 1,6 miljoen huishoudens van de 8 miljoen hebben de overstap gewaagd. En dat mag een nieuw record genoemd worden. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dus ook bevestigd. De duurzame energiemarkt is flink in beweging.

Wat is de reden voor de overstap?

Het is een trend dat huishoudens overstappen, maar waarom? Uit onderzoek is gebleken dat ruim 71% van de huishoudens het heeft gedaan om een voordeliger tarief te betalen. Een kleiner deel (21%) heeft aangegeven dat het energiecadeau dé reden van de overstap is. En tenslotte is er ook dat deel dat duurzaamheid in gedachten heeft. Ongeveer 17% van de overstappers heeft gekozen voor een duurzamere energieleverancier. Dit laatste is een indicatie dat Nederland naast het budget toch ook denkt aan de verduurzaming van het land.

Simpel overstappen naar een andere energieleverancier

Gedurende het proces hebben veel huishoudens gemerkt dat het overstappen van energieleverancier simpel en snel gaat. De overstapservice die bovendien gratis is maakt dat mogelijk. U hoeft er maar alleen uw persoonlijke gegevens zoals uw postcode & huisnummer en het energieverbruik( af te lezen van uw laatste jaarafrekening) in te voeren. De tool doet verder alles voor u na een ‘klik’. De overstap wordt dan voor u bezegeld. Het is een regel dat de nieuwe energieleverancier uw oude energiecontract annuleerd. Een overstap kan u tot wel €500,- doen besparen op jaarbasis. Is dat niet voordelig?

De ACM (Autoriteit Consument & Markt)

Overstappen is een heel goede ontwikkeling en deze handeling wordt daarom ondersteunt door de Autoriteit Consument & Markt. De concurrentie wordt hiermede heel goed in stand gehouden en de creativiteit van de bedrijven komt steeds beter tot uiting. De bedrijven letten bijvoorbeeld heel goed op hun tarieven en ook op het niveau van dienstverlening.Het overstappen moet een duidelijk positief effect hebben op het leven van de overstappers.

Energievergelijken, iets voor u?

Betaalt u volgens berekeningen te veel aan energiekosten? Wilt u daar verandering in brengen? Vergelijk dan energie en kies voor een betere energieleverancier. U gebruikt uw postcode + huisnummer en het energieverbruik om de beste deals zichtbaar te maken. De goedkoopste energieleverancier verschijnt aan top van de lijst. U heeft dan alvast een heel goed beeld van de tarievenstructuur op de markt. Stap consequent over en betaal nooit meer dan nodig is. De energie aanbiedingen geven u alvast een leidraad.