Solar Monkey krijgt Groeigeld

De duurzame energiemarkt maakt goede tijden door. Mede door de energietransitie wordt er steeds meer gestopt in ontwikkelen van de verschillende win-gebieden. Recent heeft Solar Monkey, een specialist in het ontwikkelen van zonnepanelensoftware, in een nieuwe ronde ook weer kapitaal toegekend gekregen. De gunning bedraagt 1 miljoen euro en zal dus gebruikt worden om een versnelde uitrol van zonne-energie te realiseren. 

Bron financiering: Groeigeld

Deze ronde van financiering komt van onder andere 4impact en andere bestaande investeerders waaronder -InnovationQuarter die vanuit haar fonds IQCapital tapt. Daarnaast is er ook een informele investeerder.

Wat doet Solar Monkey? Dit bedrijf met als basis Delft levert software waarmee vanaf een afstand zonne-energiesystemen ontworpen en gemonitoord kunnen worden. Met deze functionaliteit kunnen installateurs zonder uit te rukken naar de locaties een systeem ontwerpen en offreren. Men mag er dan ook zeker van zijn dat het ontwerp optimaal is. Die zekerheid biedt het systeem ook.

Solar Monkey al dienend bezig

Solar Monkey bedient inmiddels al honderden installateurs binnen Nederland. Deze groep heeft landelijk al een leidend marktaandeel van nieuwe installaties opgezet. Solar Monkey heeft de blikken nu gericht op het verwerven van internationale bekendheid. Het bedrijf is van mening dat de uitrol van zonne-energie versneld kan worden. Ook internationaal kunnen ze daar een bijdrage aan leveren en het staat nog in lijn met haar missie. Dat is van groot belang. Inmiddels is Solar Monkey op verzoek van klanten in België aldaar al bezig. het zal niet al te lang duren alvorens andere landen zich ook zullen melden. het komt nog heel veel voor dat installateurs gebruik maken van handmatige methoden om de ontwerpen en offertes op te stellen. Solar Monkey heeft een ‘gat’ in de markt ontdekt en zal zich dus volledig toeleggen op het vergemakkelijken van deze werkzaamheden.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen

5/10 - (1 stemmen)