Stadhuis Arnhem geeft het goede voorbeeld met gebruik Zonnepanelen

Hoe meer mensen , bedrijven en organisaties bereidt zijn om de energietransitie te onderteunen des te sneller het zal vlotten. Dat is simpelweg de realiteit. Gelukkig zijn er diverse gemeenten in Nederland die ook actief een bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van Nederland. Naast het verstrekken van informatie geven zij ook het goede voorbeeld door projecten te starten die een voorbeeld moeten wezen. Ook in Arnhem is men gestart met een heel mooi project dat zeker als voorbeeld genomen kan worden.

Zonnepanelen brengen stadhuis Arnhem tot leven

Afgelopen zomer was zeer zonnig en daar heeft men heel goed gebruik van gemaakt in Arnhem. Er is bijn 1800 kWh aan duurzame energie opgewekt. En het stadhuis van Arnhem heeft een prominente rol gehad in deze. Er zijn namelijk maar liefst 108 zonnepanelen geïnstaleerd op het dak van de raadzaal. Deze hebben de hoeveelheid aan energie geproduceerd. Er werd ergens eind juli 2018 gestart met het plaatsen van de panelen en de installatie werd op 3 augustus 2018 officieel in gebruik genomen. Na het plaatsen was het uiteraard het zonnig weer dat het verschil maakte.

Witte Dakbedekking om opname te maximaliseren

Naast het plaatsen van de zonnepanelen heeft men ook een witte dakbedekking aangebracht. Dat heeft natuurlijk ook een bepaald effect op de opbrengst gehad. Mede door het plaatsen van de dakbedekking blijft de warmte onder andere beter buiten en kan er maximale opname door de zonnepanelen plaats vinden. De ruimte boven de raadzaal is een pilot. Men heeft in planning om ongeveer 700 zonnepanelen te plaatsen op het dak van het stadhuis. Het dak moet een renovatie ondergaan en dan gaat men starten met het plaatsen van de overige panelen. Uiterlijk 2023 moet dat gerealiseerd zijn. De 700 zonnepanelen zullen ongeveer 50 huishoudens kunnen voorzien van duurzame energie.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen

4.5/10 - (2 stemmen)