Toon nog slimmer met Google assistent

Ligt u lekker lui op de bank? En juist nu voelt het een beetje warmer of kouder aan. Alleen de gedachte om op te staan is ………. Maar gelukkig hebben Toon (Eneco) en Googel Assistent een heel mooie en praktische oplossing voor. Dat is het bedienen middels spraak. Lekker op de bank liggen en de temperatuur regelen of uw meterstanden al pratend doorgeven aan Eneco.

Lancering Nederlandse versie Google Assistent product

De Nederlandstalige uitvoering van Google Assistent wordt binnenkort gelanceerd. Er werd door Eneco (launching partner) een toepassing ontwikkeld waardoor u onder andere met Toon kunt praten. Hoe gaat dat werken? U gebruikt binnenkort simpeleweg de woorden : ‘ Oké Google, zet mijn Toon een graadje lager’ en het wordt gedaan. Daarnaast zal u met dezelfde spraaktechnologie uw meterstanden door kunnen geven. Heel comfortabel en makkelijk.

Essent gaat ook mee met de vernieuwingen

Google Assistent heeft ook met Essent veel nieuws ontwikkeld. Het is op kort termijn mogelijk om inzicht te krijgen van het energieverbruik midels spraak. Daarnaast zal men via spraak de opbrengst van hun panelen kunnen opvragen en ook nog mondeling opvragen als het termijnbedrag nog voldoet. En het zal niet daarbij stoppen. Google Assistent zal in de toekomst als proactieve adviseur dienen bij het regelen van haast alle energie gerelateerde zaken. Een heel mooie toekomst ligt dus in het verschiet.

Tijdens Google Codelab, het tweedaags evenement van Google, maakte Essent net als andere bedrijven kennis met de mogelijkheden van Google Assistent. Er werden concepten ontwikkled en ervaringen gedeeld met andere bedrijven. Google Codelab heeft als inspiratie gediend voor Essent om de concepten daadwerkelijk om te zetten naar bruikbare opties in haar Thuis App. Dat is pas innovatie. In de naije toekomst zullen veel bedrijven Eneco en Essent volgen.

 

5/10 - (2 stemmen)