Zeeland lijkt ‘goudmijn’ van zonneparken te gaan worden

Het gebied Zeeland heeft niet al te lang terug een zonnepark in gebruik genomen. Dit was voor de gemeenschap aldaar een heel speciale gebeurtenis. Dit vanwege het feit dat er reeds lang wordt gesproken over de potentie in het gebied wat het  opwekken van duurzame energie betreft. Ht eerste zonnepark heeft dus gezorgd voor de aanzet. Het eerste zonnepark heeft een oppervlak van ongeveer 50 hectare aan zonnepanelen en staat te Vlissingen-Oost. 

Zeeland wilt beschikbaar grond ‘nuttig’ gebruiken

Overal binnen Nederland wordt er uitgekeken naar mogelijkheden om de energietransitie te ondersteunen. Zeeland heeft nog wat grond ter beschikking welke gebruikt kan worden. Vandaar de plannen om er nog een zonnepark op te zetten. SolarEnergyWorks heeft plannen om ruim 35 hectare aan zonnepanelen aan te leggen langs de A58 bij Kapelle. Dat gebied draagt een opppervlak zo groot als ongeveer zeventig voetbalvelden.

Hoe gaat SolarEnergyWorks dit aanpakken? SolarEnergyWorks heeft het stuk grond op het oog en zal met de vijf eigenaren onderhandelen om te komen tot een overname. Het betreft een stuk landbouwgrond vóór de afslag naar Kapelle. het zal nagenoeg perfect zijn om dus een zonnepark op te zetten aldaar. Indien de onderhandelingen een vlot verloop kennen zal SolarEnergyWorks ertoe overgaan met de start. na oplevering zal het zonnepark het op-een-na-grootste zonnepark in het Zeeuwse gebied zijn.

Meer zonne-energie ter beschikking

Zoals u merkt komt er steeds meer zonne-energie vrij. Het opzetten van zonneparken gaat heel vlot en kan praktisch op elk open stuk grond geschieden. Het is wel van enorm belang dat de bestaande netten de geproduceerde stroom kunnen opvangen. En er moet natuurlijk ook gedacht worden aan een stukje opslag indien de vraag niet zo groot is. Dit zijn bijkomende zaken, maar zeker niet minder van belang.

Energie vergelijken nog altijd een factor

Het vergelijken van energie is nog altijd een factor bij het besparen op energiekosten. Door over te stappen kunt u flink besparen. Dat komt met name door de kortingen die u krijgt bij het overstappen. Ideaal zou zijn als u elk jaar weer op de markt zit om het beste voordeel te pakken. Gedurende het jaar zijn er tal van energie aanbiedingen waaruit u als consument kunt kiezen. EnergieVeiling.com zorgt ervoor dat op de hoogte blijft van al het relevante en helpt u ook met het overstappen. Feit is dat u ongekend veel kunt besparen met een simpele overstap. Denkt u aan de verhogingen op energiebelastingen en dergelijke. U wilt toch niet nodeloos meer betalen? Stap over en bespaar honderden euro’s.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen

5/10 - (1 stemmen)