Zonne-energie aandeel in Nederland groeit gestadig

Nederland heeft in 2018 een toename van ruim 4,6 miljoen nieuwe zonnepanelen geregistreerd. Daarmede wordt de opwekcapaciteit verhoogd van 2,9 gigawatt naar ruim 4,2 gigawatt. Nederland kiest bewust voor het gebruik van zonnepanelen. Naast de doorsnee consument kiezen ook steeds meer bedrijven voor het plaatsen van zonnepanelen. Het blijkt een zeer duurzame oplossing te zijn voor het opwekken van energie. Dutch New Energy Research heeft daarover een uitgebreid onderzoek geschreven. 

Beginpunt onderzoek 2017

Nederland heeft in 2017 collectief ruim 3,1 miljoen zonnepanelen geplaatst.  Daaruit heeft men een vermogen van 853 megawatt ‘groene’ energie kunnen halen. Verder is ook naar voren gekomen dat in 2017 ruim twee procent van het totale verbruik afkomstig was van zonnepanelen.

Vervolg onderzoek 2018

Het jaar 2018 stond vooral in het teken van de groei bij de bedrijven. Veel meer bedrijven hebben ervoor gekozen om zonnepanelen te installeren. Uit vastleggingen heeft men gezien dat het percentage van bedrijven met geplaatste zonnepanelen is gestegen met ruim 20 procent.

Dutch New Energy Research

De directeur van Dutch New Energy Research, Rolf Heynen, geeft aan dat de groei van zonne-energie een achtergrond heeft. De groei is namelijk te danken aan de flinke kostendaling. Elk jaar worden zonnepanelen namelijk efficiënter én goedkoper geproduceerd. Het is dus in principe een heel goed moment om te investeren in technologie. Zowel particulieren als bedrijven mogen hun kapitaal dus investeren in de nieuwste zonne-energie ontwikkelingen.

 Gestadige groei geprojecteerd voor de komende jaren

De trend zal de komende jaren een stijgende lijn vertonen. Dat geeft de directeur van het onderzoeksbureau aan. deze uitlating is niet uit de lucht gegerepen, maar op basis van vooruitzichten gedaan. De bouwsetctor is op dit moment bijvoorbeeld flink aan het bloeien. Zonnepanelen kunnen dus gelijk geplaatst worden om deze woningen een ‘groen etiket’ te geven. Ook huurwoningen worden tegenwoordig voorzien van zonnepanelen. Dat is een heel goede ontwikkeling voor de energietransitie.

Salderingsregeling tot 1 januari 2021

De mogelijkheid om gebruik te maken van de salderingsregeling is verlengd tot en met 1 januari 2021. In eerste instantie zou het per 1 januario 2020 moeten stoppen, maar is verlengd. Minister Wiebes van Economische Zaken deed deze onthulling afgelopen dinsdag. De handhaving zal duren tot 1 januari 2021 waarna men zal uitwijken naar een nieuwe regeling.

Zijn zonnepanelen iets voor u?

Heeft u ook plannen om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan kunt geen geschikter moment kiezen dan nú! Waarom een zonnepaneel aanschaffen? Simpel! Het verdient zichzelf terug over een periode van zeven jaar.  Een investering die zeker aan te raden is dus.

Energie vergelijken, niet meer uit te sluiten

Heeft u zonnepanelen of nog niet? Geen nood. U kunt toch nog besparen op energiekosten door: energie vergelijken. Dat zal altijd gepredikt worden. Beschikt over zonnepanelen? Dan valt uw besparing nog wel veel hoger uit. Tijdens het vergelijken kunt u dat aangeven in onze energievergelijker. Bij het overstappen naar een andere energieleverancier, zijn van belang uw postcode+ huisnummer en het verbruik. Deze vormen de basis voor het berekenen van uw energiekosten. De goedkoopste energieleverancier staat voor het gemak aan de bovenkant van de pagina. Stel een overstap niet langer uit en bespaar tot wel €500,- op jaarbasis.

EnergieVeiling.com, voor Maximaal besparen