Zonprojecten Powerfield worden overgenomen door NUON

Powerfield is ontwikkelaar van zonneparken en staat bekend om de goede kwaliteit die ze opleveren. NOUN is in Nederland één van de grootste producenten en leveranciers van duurzaame energie. Het is dus van groot belang dat ze dus bezig blijven met het uitbreiden van hun ‘groene’ marktaandeel. NUON heeft opgenomen in het bedrijfsplan om een paar zonneparken te realiseren. Het energiebedrijf wilt namelijk binnen 1 generatie een compleet fossielvrije energienetwerk hebben. Deze ambitie past dus heel goed bij NUON. Als aanzet heeft NUON alvast drie van de Powerfield projecten overgenomen. 

Overname projecten maakt deuren voor NUON open

Met de overname van deze drie projecten gaat de productie van NUON een flinke stijging doormaken. Het bedrijf heeft als optie om 2 zonneparken te bouwen en ook nog de optie om het derde project te kopen. Volgens de vergunningsvoorwaarden kan er in totaal 27.5 MW aan energie opgewekt worden als deze projecten volledig in productie zijn. Dit totaal zal ongeveer 7.500-8.000 huishoudens kunnen voorzien van duurzame energie. Een heel goede strategie van NUON om de productie te verhogen. De locaties alwaar de projecten zullen verrijzen zijn: Coevorden(7 MW), Gasselternijveen (3.5 MW), beiden Drenth  & ook te Dokkum/ Friesland (17 MW).

NUON heeft een bedrijfsonderdeel opgericht in 2017 speciaal voor zonne-energieprojecten en batterijopslag. Het doel van dit bedrijfsonderdeel is om een portfolio te maken van bestaande zonneparken en locaties waar zonnepanelen staan. Met hen in kaart brengen van dit alles kan NUON dus gericht werken aan verhoging van de productiecapaciteit. Inmiddels is me al gestart met het uitvoeren van grote projecten bij de nergiecentrales van NUON. Thans is men bijvoorbeeld ook al bezig met voorbereidingen om het zonnepark te Haringvliet op te zetten. De energietransitie komt dus nu steeds beter op gang door de vele initiatieven vanuit de private sector. NOUN levert op deze manier dus een heel grote bijdrage. Een pluimpje voor NUON!

4.8/10 - (8 stemmen)